Tjänster

Sanering av mögel, fukt & klotter i Östergötland med omnejd

FrejaE är experter inom specialiserade saneringstjänster och hjälper privatpersoner, företag, kommuner och bostadsrättsföreningar. Vi åtar oss uppdrag inom fuktsanering och fuktproblem, klotter, mögelsanering och relaterade luktproblem i Norrköping, Linköping och övriga Östergötland. Vi erbjuder även hjälp med sanering i angränsande landskap. Vi hjälper både privatpersoner och företag såsom fastighetsförvaltare och bussbolag som önskar bli av med fukt eller andra skador.

Vi hjälper dig med fuktsanering i hem och offentliga lokaler


Användningen av vatten i hemmet kan leda till en mängd olika problem. Ett sådant problem är när vatten börjar samlas på golvet eller mattan. Detta kan leda till mögel och mögeltillväxt, vilket är ohälsosamt för både människor och husdjur. För att förhindra att detta inträffar är det viktigt att sanera eventuella spill så fort de inträffar och vidta försiktighetsåtgärder mot fuktuppbyggnad i hemmet.

Fukt- och mögelkontroller i villa och småhus industrilokaler övriga lokaler

Vi kommer och kontrollerar din vind eller krypgrund/ källare mm. så du vet att din fastighet mår så bra som du önskar, vi mäter med fuktkvotsmätare som är ett vanligt sätt att mäta fukt. Vid fuktkvot 17 ( motsvarar 75% luftfuktighet) är det risk för mikrobiell tillväxt/mögel-tillväxt och det är lämpligt att åtgärda.

Vi ser till att du får en lösning som säkerställer att ditt hus mår bra lång tid framöver och hjälper dig med problem som mikrobiell tillväxt, mögel i alla dess former, svartmögel, vitmögel med mera och sanerar vid behov mögel, lukt och fukt. Vi installerar anpassade avfuktare, marktäckning, samt övriga åtgärder för att lösa problemen så du kan sova gott om natten utan oro för din familjs hälsa på grund av mikrobiell tillväxt.

4 frågor och svar om fukt

Vilka är de vanligaste orsakerna till fukt i hemmet?

Fukt i bostäder kan orsakas av ett antal faktorer. De vanligaste orsakerna inkluderar:

– Dålig ventilation
– Otillräcklig isolering
– Läckande rör eller apparater
– Kondens på fönster eller dörrar
– Dålig luftkvalitet.

Hur kan du upptäcka fukt i ditt hus?

Fukt finns på många ställen i ditt hem. Det kan leda till tillväxt av mögel och skapa luktrelaterade problem och till och med vara hälsoskadligt. Det finns några sätt du kan upptäcka fukt i ditt hus.

Några vanliga tecken på fukt är:

– Kondens på fönster eller väggar
– Unken doft
– Mögel eller mögeltillväxt på ytor
– Fläckar på tak, väggar eller golv som kan likna spilld kaffe, te, vin eller juice.

Hur får du bort fukt från ditt hem?

Kontakta alltid behöriga experter inom fuktsanering för att vara säker på att du får rätt behandling av problemet om du misstänker fuktskador. Vi på FrejaE erbjuder effektiv sanering av fukt-, lukt- och mögelproblem. Det enklaste sättet att bli av med fukt från ditt hem om det rör sig om tillräckligt små mängder är att använda en avfuktare. Avfuktaren tar bort överflödig fukt i luften och förhindrar att den byggs upp. Avfuktare finns i olika storlekar och kan placeras var som helst i ditt hem. Du kan också använda dem för att reglera luftfuktigheten i ditt hem, vilket är särskilt viktigt för personer med allergier eller astma.

Hur kan du förhindra att fukt kommer in i ditt hem i framtiden?

Fukt kan vara ett stort problem för husägare, och har du en gång drabbats och lyckats åtgärda problemet vill man gärna undvika samma problem i framtiden. Ett sätt att förhindra att fukt kommer in i ditt hem är att täta luckorna i dina fönster. Fönster är en ingångspunkt för vatten och fukt i ditt hem, vilket kan leda till allvarliga problem som mögel eller till och med förödande skador över tiden.

FrejaE kan hjälpa er med sanering på följande orter:


Norrköping, Linköping, Finspång, Katrineholm, Nyköping, Åtvidaberg, Söderköping, Valdemarsvik, St. Anna, Vadstena, Åtvidaberg, Motala, Skänninge, Västervik, Vimmerby, Vingåker, Flen, Kisa, Boxholm, Askersund, Oxelösund, Vikbolandet, Gränna, Tranås och övriga Östergötland.

Välkommen att kontakta oss för att få hjälp med dina mögelproblem och fuktproblem. Vi har kompetens inom allt från svartmögel, vitmögel och annan mikrobiell tillväxt. Vi tar emot arbetsuppdrag på freja@allono.se eller ring oss på 0708-454536. Vi är det lilla företaget med lång erfarenhet, som kommer när vi lovar och utför jobben på utsatt tid!

Telefon: 0708-454536

Mail: fredrik@frejae-se